Poncho's alternatieve manier van voortbewegen

Het kan gebeuren dat Poncho’s pootjes zomaar ineens dienst weigeren. Ze blijven gewoon staan waar ze staan, wijken geen millimeter meer en lijken kortom compleet geblok-keerd. Poncho zelf heeft daar niet in het minst moeite mee; ze gehoor-zaamt blindelings aan haar pootjes en schikt zich in de situatie.

Wel heeft ze sinds ze een kleine pup was een manier ontdekt om zich onafhankelijk van haar pootjes voort te bewegen. Daarvoor heeft ze dan een touw of tak nodig waarvan het andere eind door de een of andere mens wordt vastgehouden. Verder is een droog stuk gras vereist. Maar voor de rest gaat het eigenlijk vanzelf: Poncho bijt zich vast in touw of stok en laat zich op haar buik vallen, voor- en achterpootjes wijd gestrekt. Vervolgens hangt het van de kracht van haar kaken en van de goede wil van de willekeurige mens af hoe lang ze van deze alternatieve manier van voortbewegen gebruik kan maken.

Was Poncho lange tijd tevreden met de voortsleepmethode via de buik, de laatste maanden is ze aan het experimenteren geslagen. Zo liet ze zich enige tijd bij voorkeur gelegen op haar zij voortslepen, waardoor haar pootjes wat meer werden ontzien. De laatste maand is ook deze methode uit de gratie geraakt en verkiest Poncho het om zich van haar buik op haar zij en ten slotte op haar rug te laten vallen en zich zo te laten voortbewegen. En met dit sterke staaltje van acrobatische kunst bewijst Poncho dat ze haar pootjes helemaal niet nodig heeft om een grasveld over te steken.
naar boven