Poncho showgirl

Op rastechnisch gebied is Poncho een schoonheid. Dat werd al vanaf haar puppytijd van alle kanten duidelijk gemaakt. Overal in het land worden hondenshows georgani-seerd; je hondje inschrijven is een kwestie van een formulier invullen en de showdatum in je agenda noteren.

De showhal is groot, licht en bar ongezellig. Poncho is niet op haar gemak. Dan breekt het langverwachte moment aan: Poncho’s rondje in de ring. Onzeker en met trage stapjes loopt ze rond – tot ze zomaar wordt opgetild en op een tafel gezet en aan alle kanten door een vreemde mevrouw wordt betast. Dan is voor haar de maat vol: haar laatste rondje weigert ze te lopen en de enige manier om haar weer tot voor de keurmeester te brengen is door haar de ring rond te dragen.

Nadat haar rasgenootjes zich stuk voor stuk op hun paasbest hebben laten bekijken, volgt de uitslag: Poncho wordt derde en mag op de foto. Na afloop doet ze een plas op een gloednieuw hondenkleedje dat in een van de winkeltjes ter plekke te koop is. Tot zover Poncho’s showkwaliteiten.