De Spelregels van het Strandbalspel

Een bepaald merk konijnenvoer komt met een actie: een gratis opblaasbare strandbal bij aankoop van een kilozak. De meneer van de dierenwinkel denkt niet dat een opblaasbal iets is voor hondjes. Hij denkt dat die de bal wel snel stuk zullen bijten. Ik denk dat het precies is wat Poncho leuk zal vinden.

In het park stuitert de bal nadat-ie opgeblazen is over het gras. Bambi, Poncho’s hondenvriendinnetje, bijt er meteen drie gaatjes in, maar dat is te verhelpen met een stukje cellotape. De volgende dag stuitert de opblaasbare strandbal opnieuw over het gras.

Poncho ontwikkelt haar eigen methode. Die bestaat eruit zo snel mogelijk de stop van de bal te lokaliseren en vervolgens het dopje eraf te trekken zodat de bal leegloopt. Daarmee zijn de spelregels van het strandbalspel bepaald: proberen de bal zo lang mogelijk over het gras te laten stuiteren en daarmee het moment dat Poncho de stop te pakken krijgt uitstellen. Maar Poncho is goed: ze rent kriskras achter de bal aan, rolt eroverheen en betast hem intussen aan alle kanten om de stop te vinden. Langer dan twee minuten duurt het nooit voordat de strandbal leegloopt. En daarmee is het spel ten einde.