Vakantiegevoel in eigen stad

Zin in een leuk uitje op een verloren (zon)dag? Bezorg jezelf dan eens het ware vakantiegevoel, vlak bij huis.

Wandel of fiets daartoe dwars door het Zestienhovenpark, een fraaie tocht door een vogelrijk natuurgebied, met bijzondere bruggetjes die Japans aandoen, toendra-achtige weilanden met goed onderhouden knotwilgen en in de buurt van het gemaalhuisje een tuinencomplex speciaal voor ouderen.

Uit het park gekomen passeer je een groep kleine huizen dat qua bouw en ligging erg doet denken aan het Witte Dorp bij Schiedam voordat dit werd gesloopt. Voorbij deze enclave bereik je de 'oprijlaan' van de luchthaven Rotterdam Airport.

Loop nog een stukje rechtdoor, langs moderne bedrijfspanden waar jonge ondernemers als in een poppenhuis kunnen worden bekeken, tot aan het luchthavengebouw. Ga hier gerust naar binnen voor een heuse airportsfeer en neem de trap of lift naar boven.

Iedereen is welkom in het restaurant op de eerste verdieping, ook als je geen flight Alicante of Faro hebt geboekt. Je kunt in het binnengedeelte heel comfortabel zitten, maar voor het uitzicht op de bedrijvigheid rond de vliegtuigen kun je het best buiten op het balkon plaatsnemen aan een van de solide houten eettafels. Geen betere plek om je over te geven aan bespiegelingen over zonnige oorden en verwante vakantiedromerijen.

Om wat te eten of drinken geef je binnen aan de bar je bestelling op. De keus is ruim, van lunch tot diner en alles daartussenin, maar verwacht geen sterrenkwaliteit. De frieten vind je bij Albert Heijn terug in de diepvries en de chocolademelk wordt afgemaakt met spuitslagroom. Maar de broodjes zijn smakelijk en worden ter plekke belegd, de chocoladetruffeltaart is een genot en de jus d’orange wordt vers geperst.

Op de weg terug naar huis is het alsof je even in een andere wereld bent geweest: vakantie in eigen stad. Maar slapen doe je die avond lekker in je eigen bed.
naar boven